dagboek 2017

 
 23-08-2017
 
Hiep Hiep Hoera Soiree vandaag 5 jaar, we gaan er een feestje van maken een warm feestje waarschijnlijk want het gaat 29 graden worden. Helaas te warm voor een fikse wandeling maar natuurlijk gaan we vanmiddag leuke dingen doen weliswaar in de tuin maar dat mag de pret niet drukken.
 
 Afbeelding invoegen

Ook Gefeliciteerd Jolie, Teun, Chaviv, Nelson en Lester en baasjes.
 
Afbeelding invoegen
 

16-08-2017
Weer eens een update.
Het gaat prima hier, Soiree vertoont alle verschijnselen van een dracht al is het deze keer weer anders dan de vorige keer.
Er is ook een verschil met haar schijndrachten en dus hopen we dat er pupjes in de maak zijn.
Ze is nog steeds een beetje sloompjes, ze beweegt in slow motion en wil het liefst in me kruipen, het wandelen gaat goed en ze staat meteen bij de deur als ik de riemen pak maar ze bepaalt nu wel het tempo en dat is gewoon een stuk langzamer dan we gewend zijn, vooral ons rendiertje Lilou moet er erg aan wennen.
Alleen een mooi groot grasland kan haar motiveren om eens even samen met Cacao'tje lekker te rennen dus dat mag voorlopig niet ontbreken in onze wandeling.
In huis slaapt ze veel en vraagt regelmatig om eten of iets lekkers.
Omdat ik zelf geen melk lust drink ik elke dag karnemelk en normaal is Soiree daar ook een erg grote fan van dus als ik een glas neem krijgt zij ook altijd een klein beetje tot gisteren....... karnemelk voor haar neusje en vol walging draaide ze weg natuurlijk vandaag nogmaals geprobeerd maar idem dito ze keek me zelfs verwijtend aan.
Cacao had dit probleem altijd met pensstaafjes, normaal is ze er dol op maar tijdens haar dracht liep ze er hard voor weg. Niet leuk voor de dames natuurlijk maar leuk om mee te maken dat niets menselijks vreemd is voor de meisjes.
 
Vandaag heeft Soiree voor het allereerst een beetje gebromd naar Lilou, het was terecht want de kleine meid sprong met volle vaart boven op haar mamma en dat vond Soiree niet zo'n goed idee, ze beschermt haar buik en de kleine meid sprong er erg lomp bovenop.
Dit is de allereerste keer dat Soiree een waarschuwing geeft aan haar dochter, vanaf de geboorte van haar pupjes was Soiree een zeer lieve en toegewijde mamma en ik heb haar nooit kunnen betrappen op een correctie of iets anders naar een van haar pupjes.
Gelukkig hebben we Oma Cacao en die is van de "No Nonsens" en als het nodig was corrigeerde ze haar kleinkinderen op haar zo typische Cacao manier, gewoon terecht en na de correctie weer lekker spelen met de boef.
 
Hopelijk mag Cacao'tje haar taak straks weer opnemen ze doet het met alle plezier en het is prachtig om te zien hoe toegewijd ze is en hoe blij als ze eenmaal de ren in mag om met de pups kennis te maken.
 
Nog een weekje wachten, vandaag is het drie weken geleden dat Soiree op date is gegaan, volgende week woensdag op de vierde week is ze jarig en daarna gaan we een echo laten maken.
Dus tot die tijd blijft het nog even gissen.
 
Haar favoriete plekje op de tuintafel en het liefst met haar hoofd op mijn arm
Afbeelding invoegen
 
Al staat de hele tafel vol ze vind echt wel een plekje
Afbeelding invoegen
 
Lilou wordt getroost door haar Oma na een uitbrander van Soiree
Afbeelding invoegen
 
De kleine meid is op dit moment mijn badeendje ipv Soiree want die ligt nu even liever languit op bed
Afbeelding invoegen
09-08-2017
Een hele fijne dag vandaag, prettig temperatuurtje dus een dikke twee uur op pad geweest met de roedel.
Soiree zorgt er op dit moment voor dat het tempo drastisch verlaagd is, het is nu twee weken na de dekking en ze vind dat ze ontzettend zwanger is. Ze wil graag mee op pad maar na zo'n twee kilometer gaat ze slenteren, overal snuffelen en ze heeft duidelijk pepermunt in haar oortjes.
Ze immiteert Cacao, als ze haar zin niet krijgt gaat ze gewoon liggen en dat zijn we van haar niet gewend dat heeft nog nooit gedaan.
Cacao doet het overigens maar heel soms en dat mag ze dan ook van mij, ze is altijd zo braaf en vrolijk en loopt altijd goed mee dus als ze eens wil snuffelen en vind dat ze even een statement moet maken dan vind ik dat best. Soiree daarentegen maakt er nu duidelijk een potje van om de tien meter vind ze dat ze moet snuffelen en als ik doorloop gaat ze liggen.
Verder wil ze over elk plasje van de roedelleden druppelen dus om de haverklap schiet ze weer naar de kant als een van haar mede-teckels een plas heeft gedaan 
Verder vind ze ook dat ze de hele dag moet eten, ze kijkt me doorlopend aan als ik in de keuken bezig ben en gaat demonstratief voor de snack-kast liggen.
Dus ik hoop dat het een goede reden heeft en dat de dame niet alleen drachtig is in haar mooie koppie.
Nog twee weekjes wachten en dan zullen we het weten.
 
Het schilderwerk vordert langzaam, tot nog toe heeft Wil flink doorgewerkt maar vandaag even een time-out. We hebben besloten dat als het regent even niet te schilderen tenminste niet in de kamer dit met het oog op Soiree. Bij regen kunnen we niet buiten zitten en ik wil Soiree niet de hele dag in de verflucht hebben dus het gaat wat langer duren want de weerman geeft in ieder geval aan dat we het morgen niet droog houden.
 
Vanmiddag heb ik Lilou een trimbeurt gegeven, ik had bij haar wel af en toe de langste haren weggeplukt maar nog niet de hele vacht gedaan waarschijnlijk toch een kwestie van geen afscheid willen nemen van haar lieve pupvachtje.
Maar vandaag moest ze eraan geloven, ze is nu helemaal geplukt en gelukkig heeft ze nog steeds iets pup-achtigs dus ze blijft  mijn kleine meid.
 
Mon Ami houd Wil gezelschap tijdens het klussen
Afbeelding invoegen
 
Soiree heeft ontzettende honger 
Afbeelding invoegen
 
Ach Lilou!! 
Afbeelding invoegen
 
Nog twee pootjes en dan ben je klaar!!
Afbeelding invoegen
 
05-08-2017
Het regent en niet zo'n beetje ook de roedel legt zich erbij neer en ligt nu heerlijk te dutten op de bank. Alleen Lilou en Mon Ami zijn aan het spelen, de twee jongste zitten vol energie en ze zijn nu een kartonnen doos aan het slopen.
Hopelijk klaart het in de loop van de dag wat op en kunnen we nog even naar buiten. De planning voor vandaag was een lekkere wandeling en vanavond buiten relaxen en de barbeque aan terwijl de teckels een lekker bot zouden verorberen. Ik ben bang dat we het moeten uitstellen tot morgen.
Ondertussen zijn we klaar met schuren, wat een stof, gelukkig konden de teckels lekker buiten blijven totdat ik alles stofvrij had gemaakt en met de doggies moest dat dus elke dag, je kunt het niet laten liggen en zo heb ik deze week dus heel vaak met mijn handen in de sop gezeten.
Volgende week wordt er geschilderd en hoop ik dus ook op veel zon zodat het snel droogt en we lekker buiten kunnen vertoeven.
 
De loopsheid van Soiree is nu helemaal over en ze is erg sloompjes en vreselijk aanhankelijk, als ik op de bank zit dan wurmt ze net zolang totdat ze op mijn schoot zit, als ik in de kamer bezig ben dan loopt ze achter me aan en regelmatig gaat ze op haar rug liggen om me uit te nodigen om haar even te aaien.
Haar hormonen spelen haar duidelijk parten nu maar hopen dat ze pupjes krijgt en geen enorme schijnzwangerschap aan het opbouwen is.
 
De buren gaan een paar keer per week na het avondeten een stukje wandelen en komen dan Doedeltje ophalen om ze te vergezellen. Voor Doedeltje is dit heel goed, ze hangt enorm aan mij en zo wordt ze even uit haar comfortzone gehaald en dat is goed voor haar zelfstandigheid. Doedel begint er nu aan te wennen en ik vind het fijn dat de buren de moeite nemen om haar op te halen en mee te nemen. 
Ik merk dat er een klik is tussen Doedel en de buurvrouw en vermoed dat ze Mies meer mist dan ik dacht. Bij Mies kreeg ze natuurlijk alle aandacht en hier loopt ze mee in de roedel dus de aandacht wordt verdeeld en dat is voor Doedel toch wel even wennen. Verder gaat het heel goed met haar, ze houd enorm van eten en snoepen, ze blijft een beetje eenkennig maar daardoor luistert ze ook enorm goed en durf ik haar met een gerust hart mee te geven voor een wandeling.
 
Samen met buurman René
Afbeelding invoegen
 
Snuffelend door Grathem
Afbeelding invoegen
 
Last van de hormoontjes
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami vind alles goed een heerlijk manneke 
Afbeelding invoegen
02-08-2017
 
Afbeelding invoegen
Tijd voor een update... 
Soiree heeft vorige week een date gehad met een hele mooie en gezonde reu, het lag in de bedoeling dat we de combinatie Soiree X Mon Ami zouden gaan maken maar al snel bleek dat Mon Ami toch nog te onervaren was voor een date met Soiree dus heb ik de beslissing genomen om een andere combinatie te maken en gelukkig konden we terecht bij Absolute Originals.

Dat is ook de thuisplek van Nabucco Nebbiolo een prachtige gezonde en natuurlijk vers gevoerde reu die Soiree enthousiast heeft ontvangen.
Met de liefdevolle begeleiding van Naomi (Absolute Originals) is Soiree gedekt en nu hopen we we natuurlijk dat er pupjes gaan komen.
Omdat Soiree een verleden heeft van flinke schijnzwangerschappen zal ik over zo'n drie weken een echo laten maken tot die tijd blijdt het gewoon nog even spannend.
 Dus we gaan duimen.
 
Naomi en Luc Absolute Originals heel hartelijk bedankt voor de foto's en dat we deze geweldige combinatie mochten maken!!
 
Nabucco Nebbiolo Absolute Originals
Afbeelding invoegen
 
Prachtig gehoekt, enthousiast en een perfecte vacht
Afbeelding invoegen
 
Soiree Le Grand Coeur
Afbeelding invoegen
 

Ondertussen zijn we weer begonnen met het schuren en schilderen van de woonkamer. Een tijdje geleden waren we daar aan begonnen maar toen moest Wil plots opgenomen worden in het ziekenhuis. Gelukkig is Wil weer helemaal fit en hebben we de draad maar weer opgepakt, de komende 1,5 week zijn we er nog wel druk mee en het voelt of dat we een beetje aan het kamperen zijn. Natuurlijk houden we rekening met Soiree dus de verf is netjes op waterbasis en dankzij het mooie weer staat alles open en verblijft de roedel hoofdzakelijk buiten.
 
Natuurlijk wordt ik tijdens het opruimen aangemoedigd door Lilou
Afbeelding invoegen
 
En Soiree wil om de paar minuten een knuffel
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami is natuurlijk nog jong en heeft alle tijd dus in de toekomst gaan we het weer eens proberen.

Afbeelding invoegen

 
 27-07-2017
We vieren vandaag de 7e verjaardag van Jolie Cacao oftewel mijn Cacaotje. Wat gaat het rap zeven jaar alweer, drie nestjes heeft ze opgevoed en in de jaren is het mooie trotse pupje uitgegroeid tot een lieve, trotse en zeer stabiele teckel, kortom we houden volop van haar en we gaan haar vandaag natuurlijk extra extra verwennen met een maaltje waar Cacao heel blij van wordt, ze loopt vandaag net als altijd mee met de roedel maar vanavond ga ik alleen met haar nog een extra rondje maken lekker rondscharrelen met z'n tweetjes.

 
Afbeelding invoegen
 
17-07-2017
Het is warm, vanmorgen hebben we flinke buien gehad dus we zijn vanmiddag op pad geweest maar toen de zon echt doorkwam kregen de dames het wel erg warm dus hebben we de wandeling ingekort. Bij thuiskomst stond er even een teckelfile bij de waterbak en daarna hebben ze allemaal een plekje gezocht in de schaduw waar ze eventjes uit konden dampen.
De dutjes van Lilou duren altijd maar even en ze besloot om me, ijverig als ze is, te helpen met de tuin.
Het heeft zo z'n voordelen zo'n actief meiske en het is natuurlijk erg gezellig, we lachen en kletsen wat af.
 
Deze komt vast van pas Lilou!! 
Afbeelding invoegen
 
Ondanks dat het best een zware handveger is is Lilou vastbesloten! 
Afbeelding invoegen

 

 
 
 16-07-2017
Een wandeling met hindernissen. Zondag en ook nog vakantietijd ik had het kunnen weten.
Mijn ergernis no 1 is toch wel de mensen die 1x per week met hun hond gaan wandelen, de zgn weekendwandelaars, normaal gesproken is daar niets mis mee maar als hun hond de hele week alleen thuiszit en niet verder komt dan een rondje om de kerk ben dan niet verbaasd als de hond op zondag ERG uitgelaten is en zeker als je de auto parkeert en meteen de hond er uit laat springen (los wel te verstaan) jaaaaa die gaat door het lint als er een roedel teckels aankomt.
Ik heb het al vaker meegemaakt, en ik ben voorbereid dus ik stop laat de roedel aan de kant gaan zitten, neem de riemen in een hand en vang dan met de vrije hand de hond op uit ervaring weet ik dat je dat het beste kan doen aan zijn halsband liefst aan de voorkant en als ik verwacht dat hij gaat bijten dan aan de achterkant.
Als ik hem vast heb dan koppel ik een van de teckels los (in dit geval Doedeltje) en gebruik haar riem om de hond terug te brengen of ergens aan vast te haken zodat het baasje zijn vriend kan komen halen.
 
De meeste honden hebben geen kwaad in de zin maar als je het op een wandeling meerdere malen overkomt wordt ik ook weleens prikkelbaar. De roedel wordt er erg onrustig van ze zijn al zo vaak bedreigd, aangevallen of lomp benaderd het is geen pretje om een 5x  zwaardere hond op je rug te hebben.
 
Weet je.... mijn teckels hebben ook heel veel energie dus als ik mijn honden los laat is dat altijd pas op de terugweg als de grootste energie weggevloeit is, daarbij lopen ze natuurlijk elke dag dus gaan ze ook niet meteen als een dolle op andere honden af en daarbij laat ik ze altijd los op plaatsen waar we op dat moment alleen zijn en mocht er toch een andere hond aankomen dan lijn ik mijn teckels gewoon aan zodat hond en baas niet besprongen worden.
 
Enfin zo dat ben ik even kwijt, het is me vandaag gewoon 5x overkomen in 2,5 uur tijd en zelfs in twee gevallen waarbij ik op tijd vroeg aan het baasje om hun hond aan te lijnen werd dat gewoon niet gedaan en werd me verteld dat hun hond braaf was en heel goed luistert. Helaas voor de baasjes luisterde de honden DUS NIET en ik wist het want Soiree is loops en zij ruikt natuurlijk enorm lekker, ik heb hun maar niet op de hoogte gebracht want de laatste keer dat ik het vertelde werd me gewoon medegedeeld dat je niet moest gaan wandelen met een loopse hond!! Waarbij ik netjes gevraagd heb of ze hun partner ook elke maand opsloten.
 
Het kan gewoon gevaarlijk zijn zo ben ik toendertijd Mon Ami kwijtgeraakt, gewoon omdat een loslopende hond vond dat hij onze enige man uit moest schakelen, het is gelukkig goed gekomen maar om je hond de hele dag te moeten zoeken en niet te weten of hij misschien gewond is dat gun je geen enkel baasje.
 
Nu dus het goede nieuws en ook de oorzaak dat we vandaag zoveel honden hebben moeten opvangen, Soiree is loops en als alles goed gaat zal ze samen met Mon Ami voor pupjes gaan zorgen. Mon Ami wordt dan voor de eerste keer vader en we kijken er echt naar uit.
 
En natuurlijk betekent dat dat Lilou broertjes en zusjes gaat opvoeden wat zal ze dat leuk gaan vinden.
Maar voorlopig wachten we natuurlijk eerst de dates af en dan wordt het wachten op de eerste tekenen van een dracht.

Soiree!! 
 Afbeelding invoegen
 
Lilou zorgt voor haar eigen toetje, ze plukt gewoon een appeltje
 Afbeelding invoegen

 

 
 14-07-2017
 
Een bootvluchteling en een nieuwe padvindster
 
Gisteren al heel vroeg vertrokken om een hele lange wandeling te maken, afslag genomen bij boer Theo en richting kanaal.
Het was heerlijk weer nog niet te warm en de teckels genoten volop. Al lopend zagen we dat we ingehaald werden door een mooie boot met daarop een meneer die naar ons begon te roepen dat het een geweldig leuk gezicht was zo'n meute vrolijke teckels.
Omdat ik hem niet heel goed kon verstaan ging de motor uit en begon hij een praatje te maken. Op de achtergrond hoorde ik een hondje blaffen en meneer stond erop dat we even zouden wachten zodat we konden kennismaken met zijn "Jacky".
Meneer was op het vroege uur nog in pyama en zo ging hij het hondje halen... daar was hij dan een leuke mix Jack Russel die helemaal dolenthousiast werd toen hij de roedel zag staan.
Nog even gekletst en toen zijn we doorgelopen totdat ik opeens iemand hoorde roepen en meteen daarna "Jacky" op ons af zag komen die over de balustrade was gesprongen het kanaal in en zich op had weten te trekken aan de toch wel steile kanaalkant.
 
Jacky wilde heel erg graag mijn dames het hof maken en begon als een dolle om ons heen te rennen terwijl hij probeerde alle dames te besnuffelen die daar duidelijk niet zo van gediend waren.
Het gedrag van Jacky werd steeds onstuimiger en fanatieker en hij had ondertussen gemerkt dat Mon Ami misschien weleens een geduchte concurrent zou kunnen zijn dus begon hij vervaarlijk te brommen naar ons vriendje.
Toen heb ik toch maar even ingegrepen en gelukkig was hij onder de indruk van mijn barse toon. Ondertussen had het baasje de boot aangemeerd en kwam nog steeds in pyama  een beetje overstuur met de riem van het manneke.
1000x excuses en daar komt ie dan "Dit heeft hij nog NOOIT" gedaan.
Ik heb maar wat gelachen, uiteindelijk was het natuurlijk dolkomisch en opgemerkt dat  Jacky gewoon de charmes van mijn dames niet heeft kunnen weerstaan.
Jacky en baasje weer de boot op en wij zijn vrolijk verder gelopen helemaal naar Bevers-land, dat levert altijd tevreden teckels op en bij thuiskomst zijn ze meteen gaan dutten.
 
"s Avonds wilde Lilou nog even wat spelen in de tuin maar na zo'n 10 minuten kwam ze al kwijlend de kamer ingestormd en ik wist meteen wat er aan de hand was!
Lilou is op paddenjacht geweest en heeft waarschijnlijk gedacht dat wat Haasje kan kan ik ook en heeft geprobeerd om zo'n diertje te verorberen en dat was haar niet goed bekomen.
Dus Lilou opgetild, haar bekje onder de keukenkraan en spoelen maar.
Even droogmaken en ik dacht klus geklaart, maar Lilou begon meteen weer te kwijlen en te schuimbekken dus alles weer herhaald en meteen daarna heb ik haar een gedroogd kipfiletje gegeven, even een andere smaak en goed kauwen en toen was het echt over. Resultaat een Liloutje die zich dankbaar tegen mij aan drukte en ik hoop dat ze de padden nu met rust laat.
 
Haasje is al een paar jaar padvindster en die weet precies hoe ze een pad aan moet pakken, ze heeft dat door schade en schande geleerd want ook Haas heeft hier schuimbekkend rondgelopen.
Toch kan ze het niet laten en ze eet ze ook nog eens op. Ze heeft het gepresteerd om een hele pad door te slikken, uit te braken om daarna weer pijlsnel in haar mond te nemen en eens goed te kauwen terwijl ik met kippenvel sta te kijken.
En als de pad een beetje groot uitgevallen is onthoofd ze ze gewoon en de rest mag ik dan opruimen.
 
Ik vind de padden een beetje eng en schrik er altijd van toch gun ik ze een fijn leventje al zou ik willen dat ze een ander plekje uit zouden zoeken. Nu hoop ik maar dat Lilou Haasjes voorbeeld niet gaat volgen en de padden voortaan met rust laat.
 
Haasje kan natuurlijk heel ondeugend zijn maar ze is ook echt nog steeds een SUPER nanny voor Lilou. Elke avond om 22.00 uur gaat Haasje voor de tuindeur staan en als ik die openmaak keert ze om en gaat Lilou wakker maken voor de avondplas. Ze staat er echt op dat Lilou meegaat en wacht bij de deur tot onze kleine meid zover is. Keurig loopt ze achter Lilou aan en wacht totdat ze een plas gedaan heeft om dan weer netjes met haar mee naar binnen te lopen.
Binnen kijkt ze me dan aan met zo'n blik van dat heb ik weer goed geregeld. Het is een slimmerikje!.
 
Een slimmerikje die het ook niet kan laten om her en der eens te graven
Afbeelding invoegen
 
Padvindster no 2 die al echt een jongedame is
Afbeelding invoegen
 
Maar ook echt onze allerjongste!!
Afbeelding invoegen
 
Nieuwe tunnel dus we gaan weer proberen om er met z'n drietjes in te kunnen
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami moe van de dames doet gewoon even een dutje!
Afbeelding invoegen
 
Er zijn weer nieuwe foto's op de pagina Baasjes

11-07-2017
 
We hebben een fijn weekend gehad, veel gelopen met de teckels en dat betekent wel vroeg vertrekken want het wordt al snel warm. Gisteren heb ik me daar een beetje op verkeken en moest ik toch een pauze inlassen want als eerste gaf Doedel aan dat ze het heel warm had en ook Cacao had het een beetje moeilijk. Ik heb een afslag genomen naar de tuinderijen, ik weet dat ze met dit weer flink sproeien en ja hoor we werden op onze wenken bediend, de boomgaard en het omringende gras was heerlijk nat en daar hebben de teckels lekker uit kunnen puffen, hun buikjes in het natte gras en de dames rolde af en toe op hun rug om ook aan die kant af te koelen.
Fijn dat ik hier alle kanten op kan, zelfs als ik me vergis in de warmte is er altijd wel een oplossing al is het maar nat gras alles helpt. Zwemmen is even geen optie, met dit warme weer laat ik mijn dames niet in stilstaand water want ik weet dat als ze het warm hebben ze er ook flink van drinken en er is altijd een risico dat er blauwalg in het water zit dus neem ik gewoon het risico niet.
 
De roedel voelt zich optimaal en ook Doedel doet het prima, ze heeft helemaal haar plaatsje gevonden en laat Haasje met rust en vice versa. Doedel hangt wel enorm aan mij, ze volgt me overal.
Deze week is ze voor de eerste keer met de buren gaan wandelen. De buurtjes namen eerst weleens Mon Ami mee maar nu is de eer aan Doedeltje.
Ik denk dat het goed voor haar is, ze moet wat meer zelfvertrouwen krijgen en dit lijkt me een prima manier.
Het was heel even schrikken voor Doedel en in eerste instantie wilde ze liever bij mij blijven maar ik heb me snel omgedraaid en de buurman nam prompt de leiding en daar ging ze. Eenmaal terug kreeg ze volop complimenten, ze loopt heel braaf mee en volgens de buren weet ze overal de weg, nou dat klopt Doedel heeft de beste navigatie de je maar kunt wensen.
 
Ze hoort er helemaal bij

Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Het mooie hoofd van Mon Ami 
Afbeelding invoegen
 
En .... het lekkere koppie van Soiree
Afbeelding invoegen
 
07-07-2017
Wat een warmte vandaag... geen wandeling voor de teckels maar ze hebben het niet echt gemist ze waren rustig hebben een beetje gespeeld en geslapen.
Met zo'n rustige roedel neem ik de tijd om alles in huis en in de tuin eens een goede beurt te geven en af en toe wordt ik even geholpen of komen ze kijken hoe het gaat.
Wel even een spurtje moeten maken omdat Lilou vind dat ze recht heeft op mijn poetsspullen en ik heb haar toch 2x betrapt op het maken van een enorm gat in de tuin, het is haar vergeven het heeft zo zijn voordelen als je de jongste bent!

De oudere dames hebben de dag grotendeels horizontaal doorgebracht en op het einde van de dag vond ik dat ik ook het allerlaatste klusje nog even moest doen en dat is de was strijken, een klusje wat ik ERG saai vind maar Soiree en Lilou hebben me gezelschap gehouden en dat maakt dat je onder het strijken gewoon kunt kletsen met de dames en dat maakt het weer een stukje leuker.
 
Daarna maar meteen in bad gedoken dat had ik wel verdiend en terwijl ik genoot van even relaxen hebben Soiree en Lilou even kunnen keten op het bed, quality time voor moeder en dochter en je ziet vooral Soiree genieten van de spelletjes met haar kleine meid.
 
Duurt het nog lang dat strijken???
Afbeelding invoegen
 
Pfff zelfs geduldige Soiree begint het een beetje saai te vinden
 Afbeelding invoegen
 \
Even keten!!
Afbeelding invoegen
 
Heerlijk stel
Afbeelding invoegen
 
Lilou is echt een teckeltje met 100 gezichtjes!! 
Afbeelding invoegen
06-07-2017
Het was gisteren een vrolijke boel, we hebben een heerlijke dag gehad en Lilou is de hele dag echt jarig geweest.
De kadootjes vielen erg in de smaak en hebben natuurlijk intussen al wat schade opgelopen en dat kan niet anders want als Lilou er even niet mee speelt wordt het druk gebruikt door de andere dames en niet te vergeten onze heer Mon Ami.
 
Natuurlijk mocht een nieuw tunneltje niet ontbreken, deze sneuvelen hier regelmatig omdat de teckels van mening zijn dat er best drie teckels in kunnen en daar wordt zo'n tunnel behoorlijk overspannen van.
Maar ik heb nieuwe vooraad gehaald en daar worden ze dan weer helemaal blij van.
 
Zusje JuliŽtje heeft haar verjaardag ook uitgebreid gevierd en ook zij had een hele mooie strik gekregen en er was zelfs een echte verjaardagstaart.
Ook Elliot (Mr. Bojangles) is in het zonnetje gezet we hebben een mailtje gekregen van zijn bazinnetje en het gaat heel goed met hem, hij is dikke maatjes met Nelson (Nelson is de broer van Soiree en dus eigenlijk de oom van Elliot). Dus allemaal goede berichten en natuurlijk ook leuke foto's van JuliŽtje.
 
Jarige Juultje
Afbeelding invoegen

En dit is jarige Juultje nadat ze met strik en al een lekker modderbad heeft genomen.
Nou ja je bent jarig of niet!!
 
Afbeelding invoegen
 
En er was taart!!!
Afbeelding invoegen
 
Lilou met haar nieuwe speeltje
Afbeelding invoegen
 
Alles voor mij LILOEI!!!!!
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Om 18.00 uur was toch echt even het batterijtje op en Mon Ami zorgt ervoor dat de jarige eventjes haar rust neemt

Afbeelding invoegen
05-07-2017
 
HIEP HIEP HOERA LIEVE VROLIJKE LILOU 1 JAAR
jULIňTJE EN ELLIOTH OOK VAN HARTE GEFELICITEERD EN EEN HELE FIJNE VERJAARDAG
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen

04-07-2017
Een jaar geleden op 4 juli wist ik dat het nog maar heel even zou duren voordat de pupjes van Soiree geboren zouden worden.
Vorig jaar zat ik samen met haar op de bank en ze was een beetje stilletjes, had nog wel goed gegeten maar een snackje kon er niet meer bij.
Rond 11.00 uur werd ze onrustig en terwijl ze van de bank sprong kwam er meteen een golf vruchtwater vrij.
Het was tijd, de pupjes waren in aantocht en we zijn samen richting werpkist gegaan, ik heb haar gerustgesteld, en ze ging rustig liggen en even na middernacht werd haar eerste pup geboren Mr. Bojangles een heel mooi donkerbruin ventje en Soiree was reuze trots. ze wist heel even niet wat ze moest doen en ik heb zijn vlies verwijderd en haar prachtige zoon aan Soiree gegeven en instinctief beet Soiree netjes de navelstreng door wat was ik trots op haar . Uiteindelik was het een klein nest maar ze deed het in een flink tempo en al heel vroeg in de ochtend lag daar een hele trotse mamma met drie prachtige pupjes.
Een heerlijk nest en geweldig leuke pupjes, we hebben ontzettend mee genoten met Soiree en ook de roedel heeft volop gespeeld, beschermd en getut.
 
Dus morgen vieren we de allereerste verjaardag van Mr. Bojangles (Ellioth), Lorelei (JuliŽtje) en natuurlijk ons eigen Lilou!
 
Wij wensen baasjes en onze jong volwasseneb een hele fijne verjaardag, van Harte Gefeliciteerd!!
 
Een trotse maar vooral ontzettend lieve mamma
Afbeelding invoegen
 

 Volop genieten van drie opgroeiende pupjes 
Afbeelding invoegen
 

30-06-2017
Dat waren de weekjes wel .... Wil heeft weer even in het ziekenhuis gelegen, vier jaar na de acute alvleesklierontsteking heeft hij weer even een waarschuwing gehad. Gelukkig niet zo heftig als de vorige keer maar het was toch even een zeer pijnlijke zaak.
Het zat er natuurlijk een beetje aan te komen, Wil had af en toe weer buikpijn en uiteindelijk resulteerde dat in een zeer pijnlijke aanval waardoor hij in het ziekenhuis belande.
Ondertussen hebben we een beetje verstand van zaken gekregen en ook in het ziekenhuis hebben ze het goed aangepakt en dat betekent dat de vervelende klier zoveel mogelijk stil gelegd wordt om te herstellen.
Gelukkig is alles nu weer rustig, het suikergehalte wordt onder controle gehouden met insuline, de pijn is afgenomen en er is ondertusen een scan gemaakt om na te gaan in hoeverre er schade is opgelopen.
 
Spannend en druk is zo'n tijd, maar gelukkig kan de roedel prima een paar uurtjes alleen zijn zodat ik op bezoek kon gaan. Ze doen dat prima, de enige die er moeite mee heeft is Doedeltje maar de buren waren zo lief om in de tijd op haar te passen en dat ging heel goed, Doedel paste zich prima aan en de buren hebben er nu een hele grote fan bij want als Doedel ze nu hoort dan staat haar staart niet meer stil. Ik mag me gelukkig prijzen met zulke fijne buren.
 
De roedel doet het prima, ze zijn levenslustig, ontzettend lief natuurlijk en Lilou begint een mooie dame te worden die nog steeds heel graag rent en vol energie zit. Precies zoals ik het graag zie, ik zou me zorgen maken als zo'n jong teckeltje niet zou bruisen!!
 
Haasje heeft wat van haar energie overgenomen die rent de hele dag door de tuin en bemoeit zich met alles en iedereen. Maar wel ontzettend zorgzaam voor Lilou (of het is gewoon bemoeizucht??)  Voordat ik 's Avonds ga slapen laat ik Lilou nog eventjes in de tuin en Haasje weet dat perfect, dus als ze ziet dat ik alles opruim, deuren sluit etc. gaat ze voor de tuindeur zitten en wacht totdat die open gaat, als Lilou dan niet snel komt dan gaat Haasje haar halen want tante Haze staat erop om Lilou naar buiten te begeleiden en te controleren of ze wel zeker een plasje doet waarna onze supernanny haar nog even een wasbeurt geeft zodat Lilou schoon de nacht in kan.
 
Ondertussen ben ik Soiree aan het plukken en dat doe ik in twee fasen omdat Soiree een ontzettend dikke vacht heeft, haar hoofd en pootjes trimmen vind ze niet zo leuk dus dat heb ik vandaag gedaan en dat ziet er weer heel mooi uit, morgen doe ik de rest en dan ziet ze er weer op en top gestroomlijnd uit.
 
Oma Cacao, Lilou en Soiree
Afbeelding invoegen

 Afbeelding invoegen
 
Een dikke kus van Lilou!!! 
Afbeelding invoegen
 
Met mooi weer een lekker lamsbot in de tuin (vers wel te verstaan)

Afbeelding invoegen

 
 

 
 


 

 03-06-2016
Een bewogen weekje achter de rug, Wil heeft weer last gekregen van zijn alvleesklier en dat resulteerde in een torenhoog suikergehalte in zijn bloed en in korte tijd een fikse gewichtsafname. Gelukkig wezen zijn bloedwaardes uit dat de ontstekingswaardes geruststellend waren maar er moest wel dringend wat aan het suikergehalte gedaan worden. Samen met de huisarts en de specialist is een behandelplan opgesteld om zijn suikergehalte zo snel mogelijk op peil te brengen en volgende week volgt er nog een grondig onderzoek in het ziekenhuis.
 
De roedel heeft er natuurlijk niet zoveel van meegekregen tenminste behalve Haasje, Haasje voelt het meteen aan als ik een tikje nerveus ben ik heb altijd geroepen dat Haasje echt para-abnormaal is en dat heeft ze nu weer eens laten blijken. Ze was niet weg te slaan bij Wil en als hij er niet was dan werd ik constant gevolgd door de kleine meid, gelukkig is ze intussen weer haar lieve stoute zelf en zijn we gewoon weer onze dagelijkse routine aan het volgen.
 
Ik heb de afgelopen twee dagen niet gelopen met de roedel, het was erg warm cq benauwd dus dan vermaken we ons in de tuin. "smorgens helpen ze me mee met opruimen, voorbereiden van eten e.d. dus gewoon de dagelijkse dingen en 'smiddags is het teckeltijd en ben ik de aangewezen persoon om spelletjes te bedenken zodat ze een klein teckelfeestje kunnen vieren.
 
Een tunneltje, ik gebruik deze meestal voor pupjes maar ach..... ik heb eeuwige pups rondlopen
Afbeelding invoegen
 
Een tunnel is natuurlijk niet genoeg voor zeven teckels dus dan maar eentje extra
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk mag het zwembad niet ontbreken en Lilou heeft zich ontpopt als een ware waternimf en heeft intussen geleerd dat apporteren uit het water een heel leuk spel is 
 
Afbeelding invoegen
 
Ja ze heeft hem !!
Afbeelding invoegen
 
En komt het meteen brengen, ze zit vol energie want eigenlijk kan ze er gewoon uitstappen maar ons rendiertje heeft af en toe vleugels
Afbeelding invoegen
 
Er zijn ook nieuwe foto's op de pagina "Baasjes"  die ik natuurlijk hartelijk wil bedanken dat ik af en toe op de hoogte wordt gehouden hoe het met onze pupjes gaat!!
 
 

27-05-2017
Nou vandaag was het echt meer dan tropisch, het was vanmiddag 33 graden!
Vanmorgen lekker vroeg het bed uit ik moest echt even boodschappen gaan doen.
En wat vind je als je de tuin in loopt......
 
Afbeelding invoegen 
 
Jawel Cacao en Lilou, ik had gisteren het bad maar leeg laten lopen want een paar van de dames waren niet zo damesacthtig met een paar modderpootjes in bad geweest dus even kantelen richting de plantjes. 
Cacao en Lilou hadden vanmorgen meteen zin om te gaan badderen en ze hebben zo hun maniertjes om dat even aan mij duidelijk te maken.
Helaas moesten ze toch even wachten tot ik boodschappen had gedaan.
 
Toen ik thuis kwam zag ik het bad al staan hahaha Wil had te diep in de smekende oogjes gekeken en het bad meteen van water voorzien zodat ze een duikje konden nemen.
 
Natuurlijk moet er wat speelgoed bij
Afbeelding invoegen
 
Een echte waterrat die het ook nog eens leuk vind om precies als Haasje onder water te apporteren.
Afbeelding invoegen
 
En dan moet je haar natuurlijk weer in moel geschud worden
Afbeelding invoegen
 
"s avonds eten we natuurlijk lekker buiten
Afbeelding invoegen
 
Soiree is niet aan het bedelen hoor ze checkt alleen of de bordjes leeg gaan!

Afbeelding invoegen
 
 
 26-05-2017
Tropische temperaturen dus we doen het rustig aan, tenminste we gaan niet wandelen het is gewoonweg te warm en het asfalt is nu veel te heet voor de voetzootjes van de roedel.
Dus tijd voor het teckelbad.... er is gezwommen en gespettert vandaag.
Ik was erg benieuwd of Lilou het leuk zou vinden, het zwemmen in sloten en vennen is natuurlijk heel wat anders als in een bad met heel schoon water.
Natuurlijk heeft Lilou al kennisgemaakt met water samem met haar broertje en zusje dus helemaal vreemd was het niet.
Nou de missie is geslaagd, Lilou vind het geweldig, sterker nog ik kreeg haar er niet meer uit. Telkens als ik haar eruit haalde sprong ze er weer in, dus een echte Ada Kok en dat heeft ze toch echt van oma Cacao dat is echt een hele goede zwemster en ook Haasje en Soiree vinden het heerlijk om te zwemmen.
Vandaag ben ik tot de conclusie gekomen dat al mijn chocolaatjes graag in het water zijn en dat de rest het water wel leuk vindt om even af te koelen maar er niet echt in spelen.
 
De eerste kennismaking met water was toen de pupjes zeven weken oud waren wat waren ze nog klein!
Afbeelding invoegen
 
En nu een groter meiske en een groter bad, Cacao'tje zorgt voor het wennen! 
Afbeelding invoegen
 
Drie generaties...... je zult maar elke dag zoveel steun krijgen van je mamma en oma!
Afbeelding invoegen
 
Moeder en dochter
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk laat ook supernanny Haasje zien hoe het moet
Afbeelding invoegen
 
En dat je best je hoofd onderwater kunt steken
Afbeelding invoegen
 
Hahaha en ze doet het ook nog! 
Afbeelding invoegen
 
Samen met Mon Ami
Afbeelding invoegen
 
en de smaak te pakken ze duikt er nu zelf in
Afbeelding invoegen
 
en..... ik krijg haar er niet meer uit zodra ik haar eruit haal springt ze er gewoon weer in!
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen

25-05-2017
Hemelvaart.... en natuurlijk denken we dan aan het overlijden van Mies die vier jaar geleden zo lief Doedeltje op heeft gevangen. Helaas is ze vorig jaar plotseling overleden en toen brak voor ons een stresvolle tijd aan want Doedel was even zoek.
Gelukkig is alles goed gekomen en afgelopen oktober daar was ze dan het teckeltje waar ik zoveel verdriet om heb gehad toen ik haar moest herplaatsen.  Toen ze terug op ons nest kwam is er gelukkig geen enkele vorm van heimwee geweest wel hebben we in het begin even getwijfeld omdat Doedel en Haze elkaar niet zo liggen.
Eigenlijk lijken die twee teckels heel veel op elkaar, beide willen alle controle hebben en staan graag op de 1e plaats dus dan krijg je een beetje concurrentiestrijd. Haasje verpakt die strijd door op stramme pootjes orders uit te delen. Ze loopt met haar staart omhoog al brommend langs de roedel..... en de roedel die is dat gewend en trekt zich er helemaal niets van aan. Het is ook pure bluf van Haasje want als een van de dames gas terug geeft rent ze al gillend naar mij en zoekt bescherming. Al die jaren heb ik nog nooit bijtproblemen gehad behalve bij Doedel. Doedel neemt Haasje wel serieus en in de eerste weken dat ze terug was is er tot 3x toe een aanvaring geweest. Gelukkig gaat Doedel niet door even haar naam roepen en ze houd meteen op.
De laatste maanden gaat het heel goed, Doedel heeft geleerd om het gedrag van Haasje te negeren. Als Haasje een van haar buien heeft zie ik Doedel kijken maar verder gebeurt er niets, zo kan onze kleine diva haar gang gaan met haar grappen en grollen zonder dat dat consequenties heeft.
Ondertussen kent Doedeltje alle routes die we lopen uit haar hoofd, ze heeft van alle teckels de beste navigatie en geniet zichtbaar van alle keren dat ze los mag en even op jacht kan gaan. De jaren bij Mies heeft ze dat ook kunnen doen, toen ze pas bij Mies was ben ik vaak met haar gaan lopen om Mies gerust te stellen die het een beetje eng vond om haar zomaar te laten gaan. Maar Doedel heeft dat echt nodig ze moet haar energie kwijt en dan is ze het gelukkigste teckeltje van de hele wereld.
Alles is goedgekomen ze waakt over Lilou, is dikke vriendinnen met Willemien en natuurlijk is ze mijn kleine schaduw.
Of ze Mies heeft gemist??? Jazeker ik merk het als we tijdens de wandelingen dames tegenkomen die ietwat op haar lijken, Doedel is geen teckeltje die meteen naar iemand toegaat ze kijkt eerst "de kat uit de boom" maar bij de wat oudere dames geldt dit niet ze gaat er meteen op af, snuffelt aan ze en vraagt om een aai.
 
Vandaag wordt het weer heerlijk weer, ik ga zo met de dames en heer een wandeling maken en vanmiddag gaan we genieten van het zonnetje en de tuin.
 
Allemaal een fijne vrije dag!!

Doedeltje helemaal in haar element!! 
Afbeelding invoegen
 
Lilou wacht buiten op het startsignaal voor een fikse wandeling!!
Afbeelding invoegen
 
En Mon Ami ook hahahaha!!
Afbeelding invoegen
 
Nieuwsgierig aagje 
Afbeelding invoegen
 
Moeder en dochter helpen even bij het verschonen
Afbeelding invoegen
 
Ze blijft nog even ons pupje, vol energie en vrolijkheid
Afbeelding invoegen

22-05-2017
En alweer een prachtige dag, vanmorgen alleen een route gedaan door het stilte-gebied, het werd al snel vrij warm dus lekker naar huis en even uitpuffen.
Terwijl ik mijn dagelijkse dingen doe gaat de roedel genieten van een zonnebad wat een heerlijk leven toch!!
Vanmiddag hebben Willemientje, Lilou en Mon Ami een poging gedaan om alle planten in de tuin plat te lopen, er was toch nog genoeg energie en die drie hadden besloten om in een top versnelling door de tuin te racen. Normaal gaat dat prima en razen vlak langs de haag maar Willemien is natuurlijk een giga-teckel en die had besloten om af en toe te smokkelen en dwars door de begroeiing te gaan zodat ze de weg voor de andere twee even kon afsnijden.
Ik heb zojuist de schade opgenomen en gelukkig valt het mee, ik heb natuurlijk met beplanten wel rekening gehouden met de teckels en wat er staat is vrij flexibel, even water geven en morgen staat het weer mooi verticaal ipv horizontaal tenminst dat mag ik hopen.
 
Wil had een nieuwe barbeque besteld, we hadden een enorm gas-toestel maar ik eet weinig vlees en ik vind het bakken op houtskool toch lekkerder dus gas barbeque eruit en een bescheiden Webertje erin.
Tot onze verassing moesten we hem wel even zelf in elkaar zetten en dus samen even aan de slag.... tenminste samen plus zeven teckels!!
Mon Ami vond het reze spannend en moest alles van dichtbij bekijken, Haasje haaste zich al snel met de verpakking naar de tuin en Lilou en mamma Soiree waren zeer gecharmeerd van de doos.
Zo hebben ze nog even een fijne avond gehad en de barbeque staat klaar!!
 
Controle door Mon Ami
Afbeelding invoegen
 
Als dat maar goed gaat!!
Afbeelding invoegen
 
Lilou heeft een heerlijk plekje gevonden
Afbeelding invoegen
 
Maar ze moet het wel delen met mamma Soiree
Afbeelding invoegen
 
Verpakking????? Niet gezien hoor!! 
Afbeelding invoegen
21-05-2017
Wat een prachtige zondag we hebben ervan genoten!!
Lekker vroeg opgestaan tenminste ik dan tot mijn verassing zag ik Soiree samen met Mon Ami in ons kleinse stoeltje liggen Soiree met haar pootje om Mon Ami heen en ze had nog even geen zin om op te staan. Dat betekende dat Mon Ami ook maar bleef liggen, je gaat natuurlijk je beste vriendin niet wakker maken.
Het was echt een lief gezicht die twee. Soiree is erg gesteld op Mon Ami en Mon Ami..... die is gesteld op alle dames maar ik vermoed dat Lilou toch echt zijn ware liefde is, of het komt door haar vrolijkheid?? Hij kan heerlijk met haar spelen ook al pakt ze al zijn speelgoed af toch blijft hij haar leuk en aardig vinden.
 
Natuurlijk hebben we de zondag gevierd met een lekker ontbijtje en daarna zijn we op pad gegaan, na een half uurtje werd het al behoorlijk warm en heb ik een afslag genomen naar het zogenaamde "stilte" gebied een van mijn favoriete routes, fantastisch mooi is het daar alleen bij nat weer is het onbegaanbaar, de grond is een beetje zompig en als het flink geregend heeft lijkt het gebied op een groot moeras dus in het najaar en de winter kunnen we daar niet door.
 
Als toetje zijn we via de tuinderijen terug gelopen, lekker onder de peren en appelbomen, het lange gras was nog vochtig en de roedel vond het heerlijk, Cacao is sowieso gek op lang gras ze kan het gewoon niet weerstaan en hopt er als een hertje doorheen.
 
Vanmiddag hebben we lekker in de zon gezeten en een beetje gespeeld met lege flesjes, natuurlijk de frisbee en hebben we gevoetbald met onze jongeman!!
 
Het beloofd deze week prachtig weer te blijven dus de roedel kan hun hartje ophalen!!
 
Ik kan echt niet opstaan ze ligt nog zo lekker!!
Afbeelding invoegen
 
Lilou zoekt al vroeg de schaduw op!
Afbeelding invoegen
 
Even rusten na het voetballen!!
Afbeelding invoegen
 
Misschien moet ik de bal toch maar vasthouden..... gewoon voor het geval dat!
Afbeelding invoegen
 
En ja hoor je kunt er op wachten..... daar is het geval!!
 
Afbeelding invoegen
 
Dan maar een dutje terwijl je getroost wordt door Cacao'tje

Afbeelding invoegen
 
Ik ga gewoon even heel VERWAAND doen!!
Afbeelding invoegen
 
Eind van de middag en het batterijtje loopt leeg!
Afbeelding invoegen
 
 

 


  

20-05-2017
Vandaag via de app een update en foto's gekregen van Heidi het bazinnetje van JuliŽtje (Lorelei).
Volgens Heidi is Juultje echt een heel lief en zachtaardig teckeltje (maar dat wist ik natuurlijk al) en ze zijn ontzettend blij met haar. Juultje heeft een heel fijn thuis gevonden met een tuin die het formaat heeft van een park. Ze kan haar hartje ophalen daar en dat doet ze ook want ze heeft wel; graven tot een hobby gemaakt.
Op dit moment zijn de tuinarchitecten druk bezig en Juultje helpt natuurlijk mee samen met haar broer Mr. Robert (oftewel Bertje).
Het gevolg is dat zowel Juultje als Bertje regelmatig gewassen moeten worden en daar was dan ook een foto van, tenminste een foto van het arme bad!!
 
Lieve en mooie Juultje
Afbeelding invoegen

Druk bezig in de tuin en als je goed kijkt zie je een snel teckeltje!! 
Afbeelding invoegen
 
Hier moest ik echt zo om lachen een bad voor Him (Mr. Robert) en Her's (JuliŽtje) 
Afbeelding invoegen
 
18-05-2017
De dag na het verjaardagsfeestje... Het regent hier al de hele dag, gisteren was het te warm voor een fikse wandeling en vandaag gewoon te nat. Ik kan merken dat de roedel wel zin heeft om op pad te gaan dus heb ik vanmorgen alle huishoudelijke werkzaamheden gedaan en vanmiddag speel ik wat met de teckels. Ze hebben zojuist gegeten en dan gaan de dames en heer altijd even uitbuiken, ieder zoekt een lekker plekje en ze gaan een dutje doen dus mooi tijd om even de site bij te werken.
De afgelopen dagen is Haasje en ook Cacao'tje weer geplukt, met de warmte in het vooruitzicht een mooie tijd om ze lekker in hun hemdje te zetten.
Het plukken van Haasje heb ik in twee dagen gedaan, in eerste instantie leek ze helemaal mee te werken maar na een klein uurtje vond ze het welletjes en besloot om de handdoek in de ring te gooien. Als ze dat gaat doen dan weet ik uit ervaring dat ik haar beter kan laten gaan want dan wordt Haasje een kleine tuimelaar op tafel en dat betekent dat als ik een pootje wil doen ze gewoon gaat liggen en wel boven op haar pootjes, als ik haar staartje wil doen draait ze zich weer om en gaat gewoon op haar ruggetje liggen enz. Dus ik ga het gevecht niet aan en ze mag op de grond met wel altijd de belofte dat ze nog niet van me af is natuurlijk.
 
Heel anders is Cacao'tje... zij vind het heerlijk om geplukt te worden, ze springt uit zichzelf al op de tafel en gaat er eens goed voor zitten. Dat levert natuurlijk de nodige complimentjes, knuffels en een kaasje op. Het plukken van Cacao is gewoon gezellig en als het wat lang gaat duren slaapt ze gewoon door mijn gefrutsel heen.
Alle teckels  ondergaan altijd heel braaf een plukbeurt behalve onze kleine Haze maar uiteindelijk komt dat ook altijd weer goed.
 
Lilou is een paar weken geleden pas geplukt dus bij haar heb ik alleen even haar hoofdje gefatsoeneerd, net als Soiree heeft ze een flink vachtje en ik denk dat zij ook wat vaker op tafel zal staan dan 2x per jaar, ik houd nu eenmaal van een kortere vacht zodat je hun mooie bouw kunt zien en buiten dat is het met slecht weer voor mij ook zoveel fijner om ze netjes te houden.
Het plukken is ook voor Lilou geen enkel probleem net als haar mamma Soiree en oma Cacao vind het het prima!
Het gaat goed met de kleine meid al is ze wel schijnzwanger geworden na haar 1e loopsheid en heeft ze een weekje met lange tanden gegeten. Typisch hetzelfde gedrag dat Soiree en ook Cacao altijd vertonen als ze schijnzwanger zijn alhoewel Soiree wel de "kroon" spant die heeft er erg veel last van en produceert zelfs flink wat melk.
Verder dan een beetje gezwollen melklijsten en het eten is Lilou zichzelf gebleven, enthousiast zoals altijd, vrolijk en speels en zoals altijd nieuwsgierig en een enorme knuffel.
 
Haasje heeft weer een vogeltje gevangen, voordat ik bij haar was heeft ze het diertje doormiden gekauwd en omdat ze me aan zag komen ook maar heel snel doorgeslikt. Sneu voor het beestje maar dat is Haze ze lijkt daarin echt op een kat die haar prooi beloert om heel snel toe te slaan.
 
Met Doedeltje gaat het heel goed, ze is nu na een klein half jaar weer helemaal ingeburgerd en je kunt zien dat ze het naar haar zin heeft, ze heeft intussen geleerd dat ze Haasje niet mag corrigeren maar moet negeren en daar slaagt ze aardig in.
Ze is veranderd, ze is niet meer gespannen ligt gewoon heel relaxed op haar rug en je ziet dat haar ogen en uitdrukking helemaal "zacht" zijn. Ze was toen te terugkwam toch wel gespannen en zeker als er teveel prikkels waren wilde ze weleens een beetje doordraaien. Nu is ze eraan gewend dat er onverwachte dingen gebeuren, dat ze hier niet hoeft te waken omdat ik dat al doe en dat doet haar duidelijk goed. Buiten is ze nog een beetje oppassend vooral als er vreemden naar me toekomen wil ze me nogal eens beschermen. Verder heeft ze de beste navigatie die je maar kunt wensen waardoor ze vaak gewoon los kan en ik gewoon met de rest door kan wandelen ze haalt ons altijd weer in en houd ons heel goed in de gaten. Zij is dan ook de enige die dat mag ik weet dat ze niet met andere mensen mee zou gaan en daarbij is ze supersnel en heeft het echt nodig om af en toe eens flink te jagen. Natuurlijk heb ik de route al geÔnspecteerd voordat ik haar loslaat zodat ik zeker ben dat we geen andere honden of mensen tegenkomen!
 
Een vrolijke Cacao op tafel
Afbeelding invoegen
En in de relax-stand  
Afbeelding invoegen
 
En ook Haasje helemaal geplukt
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk mag Doedel ook even poseren
Afbeelding invoegen
 
Jaaa je mag los!!
Afbeelding invoegen
 
Soiree en dochter Lilou
Afbeelding invoegen
 17-05-2017
Een heerlijk verjaardag voor Mon Ami al waren we niet heel actief want het was hier 30 graden.
Dus geen wilde spelletjes tenminste niet overdag dat hebben ze zojuist ingehaald door eens flink door de tuin te racen.
Mon Ami heeft in ieder geval een heerlijke dag gehad een echte verjaardag en dat verdient hij natuurlijk het is zo'n lieve reu altijd geduldig en lief voor de meisjes zelfs als ze hem plagen.
Dus extra reden om hem eens flink in het zonnetje te zetten, we hebben zo met hem gebofd ik had geen lievere en mooie reu kunnen wensen.
 
Dus vanavond heeft hij een heerlijk toetje gehad speciaal voor hem een bolletje vanilleijs met slagroom natuurlijk kregen de dames dat ook maar die moesten het samen delen.
 
Helemaal voor Mon Ami en hij vond het heerlijk
Afbeelding invoegen
 
Ook de dames een beetje 
Afbeelding invoegen
 
Vanavond hebben Wil en ik buiten gegeten, gewoon de bakplaat op tafel en voor Wil een biertje en voor mij een glaasje rosé. stokbroodje en kaas en nauurlijk een lekkere salade en de hele roedel erbij dat vinden ze echt heel gezellig. Mon Ami heeft nog getrakteerd op een runderoor en dan kan het niet meer stuk, al moet ik sommige dames wel even in de gaten houden want er zijn er een paar bij die heel snel hun oortje versnoepen en dan proberen om nog een extra oortje te scoren door het gewoon even af te pakken, nier bij elkaar natuurlijk maar wel bij Mon Ami!!
 
En ja hoor, Haasje is stiekem in het huisje van Cacao gaan liggen en dat doet ze normaal nooit en Mon Ami's oortje was opeens verdwenen dus een kwestie van betrapt!!
Afbeelding invoegen
 
Ondertussen heeft Soiree baasje heel lief aangekeken en die gaat altijd voor de bijl dus ook weer een extraatje!

Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen


 17-05-2017
Het is een vrolijk voorjaar, vandaag vieren we de verjaardag van Mon Ami en het beloofd een warme dag te worden dus het zal waarschijnlijk een SPETTER-feest worden vanavond een update hoe het is gegaan en natuurlijk hoe het met de meisjes gaat.
Nu gaan we eerst Mon Ami's verjaardag vieren!!
 
Hiep Hiep Hoera Mon Ami 2 jaar
 
Afbeelding invoegen

 Afbeelding invoegen
 
14-05-2017
Moederdag en dat  betekent natuurlijk dat de Le Grand Coeur moedertjes ook extra in het zonnetje worden gezet wij wensen iedereen een fijne dag!
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen


 


 
 
 
 
 
 
02-05-2017
Het regent en we blijven vandaag lekker binnen. Niet alle teckels halen graag een nat pak en als ik eerlijk ben ben ikzelf ook niet zo'n fan van al dat water in mijn nek.
Dus we vermaken ons vandaag binnen, vanmorgen al alle huishoudelijke zaken geregeld en zo dadelijk ga ik met de roedel spelen.
Als ik gewoon mijn gang ga en me niet met ze bemoei blijven ze lekker liggen, heel af en toe komen ze even naar me toe maar dat is vooral om met smekende oogjes te vragen of ze een snackje mogen want ze zijn zooooooo braaf.
Nou het snackje hebben ze gehad en straks gaan we even zorgen dat vooral Lilou en Mon Ami even hun energie kwijt kunnen anders gaan we een stormachtige avond tegemoet.

Het gaat heel goed met de teckels ze zijn topfit en helemaal in vorm.
Vooral Haasje is op dit moment echt een "Haasje de voorste" ze is heel ondeugend en heeft afgelopen weekend zelfs de nieuwe tas van mijn zus gerestyled en dat betekent dat ze in een mum van tijd gewoon de rits eruit heeft gebeten om te kijken wat er allemaal in de tas zat, ja je moet wat als je nieuwsgierig bent en ze maken de tas niet voor je open.
Haasje en tassen is altijd een dingetje geweest, zo heeft ze weleens een hele koffer van de dierenarts leeg gemaakt toen die de pupes kwam enten, en de hele kamer versierd met alle verband en watten.
Maar ook heeft ze regelmatig dingen uit tassen gepikt om er heel onschuldig op te gaan liggen waardoor ik vaak heel wat telefoontjes heb moeten plegen om zaken bij hun rechtmatige eigenaar te krijgen.
Het is haar vergeven Haasje is onze clown en de tas van mijn zus heb ik al vergoed tenslotte zou ik me ernstige zorgen maken als ze ineens een heel keurig en braaf teckeltje zou worden.

Nog een stoute streek van Haasje die goed afgelopen is..... ik ben de laatste tijd met mooi weer druk in de tuin bezig om te zorgen dat alles klaar is voor de zomer en 'savonds werd ik opgeschrikt door Haasje ze moest braken nou schrik ik daar niet echt van de teckels eten buiten weleens iets wat niet altijd lekker valt dus even gekeken en ik zag een veertje en dacht wat haren te zien, nou ja het was eruit dus opruimen en lekker gaan zitten.
Ze was die avond wel wat stilletjes en tegen de nacht hoorde ik haar rondjes lopen en dat is voor mij het sein dat er iets niet goed is, dus opgestaan en ja hoor Haasje was helemaal niet lekker, even bij me genomen en ze begon ontzettend te bibberen, kroop helemaal tegen me aan met haar pootjes om mijn nek.
Ik begon me nu toch wel zorgen te maken maar Haasje kennende weet ik dat als ze ook maar een beetje misselijk is ze doet alsof ze dood gaat.
Dus even de temperatuur gemeten en ze had geen koorts en ook geen onder-temperatuur dus ik besloot toch maar te wachten tot de ochtend.
Na een uurtje weer getrippel en ja hoor weer opstaan samen naar buiten en daar moest ze weer braken, de schijnwerper erbij en ik zag in het licht een heel netwerk van wat ik dacht dat dat haar was..
Haasje was duidelijk opgelucht ze was het kwijt, ze ging weer rustig liggen en ik ook pfff.
 
De volgende dag waren we in de tuin en zag ik de handveger liggen.... een handveger die niet helemaal meer intact was en meteen was het raadsel van dat "haar" opgelost, Haasje had gewoon een deel van de handveger naar binnen gewerkt.
Dat is dus Haasje, ze houd ons bezig en ook al is ze al 6 jaar Haasje wordt nooit volwassen ze is mijn eeuwige pup.
 
De pagina baasjes is ook weer ge-updated
 
Onze kleine stouterd!!
Afbeelding invoegen
 
Tijdens het tuinieren is hij er is Mon Ami is altijd in mijn buurt
Afbeelding invoegen
 
Het gaat heel goed met Doedeltje, even een dutje in de zon na een lange wandeling
Afbeelding invoegen
 
Oma Cacao en kleinkind Lilou!!
Afbeelding invoegen
 
22-04-2017
Het voorjaar wordt een groot feest, vandaag zijn de pupjes uit het laatste nestje van Cacao x Tony Chocolonely 2 jaar oud.
Baasjes en Trudy, Floortje, Lotje, Mister, Odie, Lodewijk en Morisson van Harte Gefeliciteerd,
Jullie waren en zijn geweldig ik heb met volle teugen van jullie genoten een pracht nest!!
 
en natuurlijk een ontzettende lieve mamma!
Afbeelding invoegen
 
Zijn jullie er allemaal??
Afbeelding invoegen
 
Helpen in de tuin was een groot feest
Afbeelding invoegen
 
Zo klein en zooooo lief
Afbeelding invoegen
 
Heel af en toe toch even in de ren maar zodra ik buiten kwam met z'n allen in koor kenbaar maken dat jullie vleugels hebben en vooral willen vliegen!
Afbeelding invoegen
 
 Een hele fijne verjaardag en dikke knuffels van ons allemaal
 

21-04-2017
HIEP HIEP HOERA HAASJE VANDAAG 6  JAAR
 
Onze kleine meid is jarig en vanmorgen hebben we al gezongen zelf heeft ze hard haar best gedaan om boven het gezang uit te komen want als het op zingen en kletsen aankomt dan is Haasje echt de Koningin.
Ze wordt extra in de "watten" gelegd en is blij met haar verjaardagskadootje.
 
Afbeelding invoegen
 
De muis is van Haasje dus die wordt bewaakt! 
Afbeelding invoegen
 
19-04-2017
Een rommel weekje.... niet echt iets op het programma, Wil is druk aan het werk dus het overige schilderwerk moet even wachten en ik ook dus.
Ik houd alles netjes bij maar een grote schoonmaak heeft even geen zin als er nog geschuurd en geschilderd gaat worden dus dan blijft over de tuin en die begint er al heel mooi uit te zien.
Met Pasen ben ik gezellig met de buurvrouw naar de tuinmarkt geweest en dan kan ik gewoon geen nee zeggen tegen al die mooie bloeiers.

Dus her en der wat planten verplaatst en de nieuwe erbij  natuurlijk onder het goedkeurend oog van de roedel want wat er ook gebeurd zij zitten altijd eerste rang.
Hoewel het best fris is is het heerlijk als de zon schijnt en af en toe zie ik Cacao en Willemien op hun ruggetjes met hun pootjes omhoog een zonnebad nemen terwijl Soiree, Mon Ami, Haasje en Lilou wilde spelletjes spelen onder het wakend oog van Doedel.
 
Morgen gaan we weer een flinke wandeling maken en ga ik eens even kijken hoe het met het wild gesteld is. De afgelopen tijd heb ik ze vnl. aan de lijn laten lopen ze waren helemaal geobserdeerd door alle luchtjes en spoortjes en om te voorkomen dat ze eenden, zwanen en ganzen van hun nest  jagen en achter de baby konijntjes zouden gaan houd ik ze maar gewoon even bij me. Hier in Grathem zie je ook heel veel hazen (buiten ons eigen Haasje) en je ziet ze in het voorjaar door de weides springen een heel mooi gezicht maar voor de teckels heeeeel verleidelijk.
 
Ze kunnen echt alles gebruiken vooral Lilou is een kleine verzamelaar

Afbeelding invoegen
 
Heeee hulp uit onverwachte hoek??
Afbeelding invoegen
 
Ja hoor supernanny Haasje heeft ingegrepen

Afbeelding invoegen
 
Lilou alweer bijna 10 maanden oud en al een flinke dame
Afbeelding invoegen
 
Maar..... nog steeds mamma's kind
Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
 15-04-2017
De keuken is klaar!!! We zijn druk bezig om ook de bijkeuken een opknapbeurt te geven en ook de timmerman heeft nog wat werk, nieuwe plinten in de huiskamer, een boekenkast en een voorraadkast en dan zijn we voorlopig wel klaar.
De meisjes en Mon Ami doen erg hun best om te leren klussen en steken overal hun mooie neusjes in.
De wandelingen gaan natuurlijk gewoon door en vandaag hadden ze echt vleugels. De konijntjes en haasjes ook we zagen ze vanmiddag volop door de pas geploegde akkers rennen en dat was natuurlijk vooral voor de dames het sein om eens flink in de lijnen te gaan hangen. Helaas moesten ze bij mij blijven, de kans dat ze er echt eentje zouden vangen was echt groot dus ik heb maar eens gekeken hoe het zit met de jachtcapaciteit van Lilou en hierin lijkt ze op Soiree vanmidag was ze een echte Li-Loei!!
Ze blafte niet maar loeide gewoon toen ze de speelse konijntjes zag gaan en dat leverde haar echt een hele boze blik op van oma Cacao.
Grappig om te zien, Cacao heeft Soiree geleerd dat ze bij het jagen geen geluid mag maken en nu doet ze dat ook bij Lilou.
Cacao'tje jaagt maar zij doet dat weloverwogen en rustig, ik vergelijk haar weleens met een panter ze sluipt naderbij helemaal geconcentreerd en dat is geweldig mooi om te zien. Gelukkig wordt er (bijna) nooit iets gevangen ik weet precies waar ik ze los laat om het voor de teckels maar ook voor de andere dieren veilig te houden.
 
En Mon Ami..... natuurlijk wordt hij ook alert met al dat wild om hem heen maar ik ben zoveel belangrijker voor hem hij volgt me op de voet en als de dames tekeer gaan kijkt hij me met een trouwe blik even aan en dat levert natuurlijk altijd wel even een knuffel op.
 
Helaas is het weer met Pasen wat onstuimig met af en toe een flinke bui dus we gaan ons tussen de buien door vermaken en wensen jullie allemaal hele fijne Paasdagen en hopelijk krijgen alle viervoetertjes een extra extra eitje!!

Hele fijne dagen toegewenst door ons eigen Paashaasje
Afbeelding invoegen

 

26-03-2017
Het werk schiet op en ik krijg het wat rustiger, de stcadoor is klaar en de muren moeten nu drogen. Einde van deze week zal het schilderwerk gedaan worden en de week daarop komt de keuken dus we gaan opbouwen!!
De roedel vind het allemaal prima ze genieten van lange wandelingen en het zonnetje in de tuin.
 
Nieuws!!
 
Lobke (kind van Haze en Friedrich) en Floor (kind van Joliecacao en Tony Chocolonely) zijn vereeuwigd in een prachtig boek van Danny en Katrien.
Danny en Katrien maken heerlijk confitures en in hun boek vind je overheerlijke recepten en beschrijven ze een stukje van hun leven.
Het is een echte aanrader mooie recepten en heel leuk geschreven en uit alles straalt de liefde voor hun werk en hun dieren. 
Ik ben ontzettend trots dat Lobke en Floor daar deel van uit mogen maken.

Voor wie geÔnteresseerd is het ISBN nummer is 9401441391 

Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen


  
 
22-03-2017
Een beetje later dan gepland maar door de verbouwing is het hier soms erg druk, nu is de stucadoor bezig en dat is goed nieuws want als dat klaar is moet alles drogen en dat betekent dat het volgende week rustig is alle tijd om alles  schoon te maken en van de teckels en het zonnetje te genieten.
Dus vandaag alsnog de foto's van Haasjes vier Keizers-kindjes!!
 Allemaal bedankt voor de felicitaties en wat zijn we blij dat we mogen mee genieten met het viertal.
 
Jet  
Afbeelding invoegen
 
Lobke
Afbeelding invoegen
 
Iggy 
Afbeelding invoegen
 
Margootje
Afbeelding invoegen

 


  19-03-2017
FEEST...... Haasjes Keizers kindjes zijn jarig ze worden vier jaar, en of het niet genoeg is vieren we vandaag ook de verjaardag van Doedeltje zij wordt 2 x 4.
 
Lobke, Iggy, Jetje en Margootje van Harte Gefeliciteerd en laat je maar lekker verwennen vandaag!!

Wat een prachtig nest en wat heb ik van jullie genoten!!
Afbeelding invoegen
 
 4 Ondernemende pups die allemaal een heel fijn thuis hebben!!
Afbeelding invoegen
 
Lieve Doedel van Harte Gefeliciteerd jij wordt vandaag door ons extra in de "watten" gelegd
Afbeelding invoegen

15-03-2017
Volop aan het werk!!
We zijn nu echt begonnen de keuken is ondertussen helemaal verwijderd en de tegels zijn ook verdwenen.
De loodgieter heeft alle leidingen al liggen en de gaten voor een kraantje buiten en voor de Bora zijn gemaakt.
Dat lijkt eenvoudig maar dat is het niet. De muren zijn hier 60 cm dik en als je een gat naat buiten wil maken dan vereist dat toch echt speciale apparatuur.
Gelukkig kwam daar gisteren een hele aardige man voor, het frezen gaat gepaard met een heleboel stof en natuurlijk een hele hoop herrie, maar deze meneer wist precies wat hij deed en heeft de overlast tot een minimum kunnen beperken en dat was voor de teckels heel erg fijn.
De roedel was een beetje uit balans, allemaal mensen die in en uit liepen dat vinden ze niet raar maar de enorme herrie door het frezen dat leverde in ieder geval bij Lilou een trilllend lipje op en dat was erg zielig om te zien. Gelukkig heb ik haar snel kunnen troosten en ook degene die de herrie veroorzaakt had heeft Lilou even gerustgesteld . Dat was erg mooi om te zien, een beer van een kerel met het lijf van een bodybuilder, een paar flinke tattoos en oorbellen met kleine Lilou op zijn arm, hieruit blijkt weer dat de buitenkant vaak niets zegt over het hart wat erin zit.
 
Vandaag heb ik even de tijd gekregen om orde op zaken te stellen en dat betekent dus flink poetsen en stofvrij maken zodat de electriciŽn het morgen weer stoffig kan gaan maken. Morgen en ook vrijdag zal er weer gefreesd moeten worden voor de electriciteit-leidingen maar als het goed is dan gaat Wil zorgen dat hij een paar uurtjes thuis is zodat ik met de roedel op stap kan en dan kunnen we fijn uitwaaien.
Gelukkig hebben we prachtig weer en vandaag zijn de dames en heer vrijwel de hele dag in de tuin geweest. Ze hebben lekker gerend en heerlijk in de zon gelegen.
We hebben geen nekele tegenslag gehad en als alles goed blijft gaan komt volgende week woensdag de stucadoor om alles weer glad te strijken. Dan moeten we de zaak laten drogen en kan daarna de keuken geplaatst worden.
 
Af en toe naar buiten
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami de kleine acrobaat!! 
 Afbeelding invoegen
 
Lilou heeft flink geholpen
Afbeelding invoegen
 
Cacao'tje controleert alles
Afbeelding invoegen
 

Zoenen met tante Willemien!!
Afbeelding invoegen
01-03-2017
Jaaa hoor eindelijk daar zijn we, weer tijd voor een update van de site.
Ik geloof niet dat er ooit een maand stilte is geweest en natuurlijk hebben wij ondertussen niet stilgezeten, dat zou niet kunnen met 7 teckels om je heen dan gebeurt er altijd wel iets.

Het gaat goed met de meisjes en met Mon Ami en ook met de pupjes bij de baasjes. Ik heb in de tussentijd weer mooie foto's en verhaaltjes gehad en na de verbouwing ga ik de site helemaal vernieuwen en zoveel mogelijk plaatsen.

Volgende week gaat de keuken eruit en gaat de verbouwing beginnen en ik heb geen idee of ik dan de mogelijkheid krijg om achter een werkende PC te gaan zitten maar ik check natuurlijk de mailbox regelmatig en ben ALTIJD telefonisch bereikbaar voor noodgevallen.
 
Ik ben deze week met Soiree en Mon Ami naar de ECVO oogarts geweest voor hun jaarlijkse check-up en volgens hem hebben ze prachtige pret-oogjes dus dat is weer een hele geruststelling. Later dit jaar mag Lilou voor haar eerste controle.

Lilou is vandaag loops geworden, onze kleine meid was gisteravond erg rustig ze is rond 20.00 uur gaan slapen, ik heb haar even voor de nacht laten plassen en ze dook meteen weer langs oma Cacao om meteen verder te slapen. Dat is niets voor Lilou, ze wil 'savonds graag nog even mij en de teckels uitnodigen om te spelen dus ik had al een beetje een vermoeden en ja hoor vanmorgen zag ik dat ze loops geworden is.
Beetje slechte timing van onze jongste zo tijdens de verbouwing want Mon Ami is dol op haar, nu maar hopen dat hij niet al teveel liefdesverdriet te verwerken krijgt.
 
Met Doedeltje gaat het ook prima, het is of ze niet weggeweest is en ze loopt als vanouds weer lekker los met me mee, ze heeft een geweldig jachtinstinct en dat is zo groot dat ze zelfs feilloos weet waar ik me bevind. Dus als we eenmaal in de natuur zijn beland dan mag ze los ze kent ondertussen al onze routes dus als ze even op jacht is dan pikt ze automatisch mijn spoor weer op.
Natuurlijk kijk ik altijd of het veilig is voor haar en laat ik haar alleen los in gebieden waar geen mensen of andere honden lopen en mocht ik het niet vertrouwen dan hoef ik maar even te roepen en een paar minuten te wachten dan is ze er weer
Doedel heeft dit echt nodig ze is ongelukkig als ze niet een paar keer per week haar ding mag doen en nu hebben we een gelukkige stralende Doedel en dat is het aller belangrijkste!
 
Soiree is echt weer heel erg schijnzwanger geweest en ik hoop dat Lilou daar geen last van gaat krijgen. Ik had gehoopt dat na haar eerste nestje dit wat minder zou worden maar nee..... haar melklijsten liepen weer vol en ze had zo weer een heel elftal kunnen voeden. Gelukkig gaat het nu weer wat beter ze speelt weer met haar kleine meid en haar voorraadje wordt minder dus pfff dat hebben we weer gehad.
 
En Haasje...... ja Haasje is Haasje en zal altijd zo blijven onze kleine Diva loopt een paar keer per dag lekker te commanderen met haar kleine antenne in de lucht en twee keer per dag zwiert ze in het rond met Mon Ami of Lilou want ondanks dat onze dame graag de touwtjes in handen heeft kan ze ook heerlijk gek doen.
Haasje was al tijden iets te dik en ik was voortdurend bezig om haar te laten afvallen zonder dat ze een echt hongergevoel zou hebben en dat werkte gewoon niet. Ze viel een of twee ons af en dan kwam dat er binnen een paar dagen weer aan dus het schoot niet echt op. Een tijdje op KVV light gezet maar ook dat zette geen zoden aan de dijk.
Dus drastische maatregelen...... ik heb haar dagelijkse portie gewoon gehalveerd en nu na een maand is onze Haze al meer dan een kilo kwijt en dat is haar aan te zien ze heeft een prachtige taille en is ineens ook een stuk sneller. Nog een half kilo'tje en dan gaan we haar op dat gewicht houden dus geen stiekeme snackjes meer van het baasje ook al kijkt ze hem nog zoooo lief aan gewoon halve porties en 1x per dag een snack!!
 
De mooie pretoogjes van Soiree en Mon Ami
 
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen
 
Doedel lekker op jacht
Afbeelding invoegen 
 
We hebben storm gehad en tijdens het opruimen wordt ik agstvallig in de gaten gehouden door Mon Ami

 Afbeelding invoegen
 
En bij erg slecht weer spaat Cacao graag uit!!
Afbeelding invoegen


I


 01-02-2017
Januari weer voorbij, ik ben de laatste tijd druk met opruimen, over een dikke vier weken gaat de oude keuken gesloopt worden en ik heb de garage nu zo ingedeeld dat ik daar een maaltje kan maken en af kan wassen.
Natuurlijk kunnen we ook afhalen maar dan moeten we toch een paar dorpen verder en om het dan warm te houden dat zal niet meevallen, ik ben geen fan van een magnetron dus ik ga zoveel mogelijk invriezen en voor de rest zullen het ovenschotels, salades en gerechten uit de multipan worden.
De teckels hebben er geen last van die krijgen gewoon alles rauw dus voor hen veranderd er niets.
Alles is nu gepland, het afbreken, de loodgieter, de electriciŽn en als allerlaatste komt de stucadoor.
Het heeft noal wat voeten in de aarde, er zullen sleuven gefreesd moeten worden en ook moet er een kraantje buiten worden gemaakt evenals electriciteit en de muren zijn hier 60 cm dik dus daar komt speciaal gereedschap voor.

Het wordt even kamperen, we hebben besloten om de keuken af te zetten met schotten zodat de roedel gewoon in de kamer kan blijven en niet gaat slepen met gereeedschap of bij de heren op hun schoot kruipen ik ken mijn teckels en ze vinden alles reuze interessant en houden wel van een geintje.
Daarbij zullen er vast deuren open blijven staan en zo'n schot voorkomt ook dat de hele meute besluit om een bezoek te gaan brengen aan het weiland of de tuin van het kasteel dat zijn echt hun favoriete race-plekjes en ik heb al vaker op mijn buik onder de stroomdraad moeten kruipen om zo'n schalks meiske uit de wei te halen.
 Het wordt even kamperen, we hebben besloten om de keuken af te zetten met schotten zodat de roedel gewoon in de kamer kan blijven en niet gaat slepen met gereeedschap of bij de heren op hun schoot kruipen ik ken mijn teckels en ze vinden alles reuze interessant en houden wel van een geintje.
Daarbij zullen er vast deuren open blijven staan en zo'n schot voorkomt ook dat de hele meute besluit om een bezoek te gaan brengen aan het weiland of de tuin van het kasteel dat zijn echt hun favoriete race-plekjes en ik heb al vaker op mijn buik onder de stroomdraad moeten kruipen om zo'n schalks meiske uit de wei te halen.
 
In ieder geval heb ik hulp genoeg, ook met opruimen wordt ik altijd vergezeld door een paar teckels die mee helpen sorteren wat weg kan en wat niet, ze hebben zelf hun speelgoedmand aangevuld met van alles en nog wat waarvan ze vinden dat dat echt niet weg kan en waar ze wel een aantal dagen mee gaan lopen slepen dus als ze eventjes niet opletten dan gaat het toch nog stiekem de kliko in.
 

Lilou groeit nog steeds en ze scheelt niet meer zoveel met Cacao en Soiree, tenminste in de hoogte. Het breder worden zal nog even duren, zeker omdat ze de hele dag wel met iets bezig is. Ze is mooi op gewicht  maar er zit echt geen grammetje vet op terwijl ze eet als een bootwerker.
Ze vindt het heerlijk om met de volwassen teckels mee te lopen en als de rest na twee uurtjes wandelen lekker gaat liggen neemt Lilou nog even een kijkje bij haar speelgoed of bemoeit ze zich met het opruimen.
 Als ze echt moe is dan is haar favoriete plekje toch wel bij Cacao heerlijk tegen Oma aan valt ze in slaap.
Soiree vindt het prima hoewel ze toch wel 'savonds even met Lilou speelt en haar uitdaagd.
Mooi om te zien dat de 3 generaties zo aan elkaar verknocht zijn.
 
Ik heb weer een afspraak gemaakt voor het jaarlijkse EVO-oogonderzoek en dit keer gaat Cacao niet mee. Dat is even wennen, Cacao zal geen pupjes meer gaan krijgen, ze gaat natuurlijk niet met pensioen daar is ze veel te fit voor. Cacao gaat genieten van lange wandelingen en zal helpen bij het opvoeden en grootbrengen van haar kleinkinderen en wij gaan lekker van haar genieten.
 
De afgelopen periode heb ik weer hele mooie foto's gekregen van onze pupjes... altijd heel leuk om te krijgen en te zien hoe het met ze gaat dus ik zal  ook de pagina Baasjes bijwerken. Sommige foto's zijn gaan kantelen bij het uploaden dus die zullen later deze week op de site gezet worden. Ik denk dat het te maken heeft met het horizontaal of verticaal nemen van foto's maar in ieder geval heb ik dit probleempje al vaker gehad en ga ik mijn uiterste best doen om ze netjes op de site te krijgen.
 
Lekker op pad
Afbeelding invoegen
 
Terwijl de dames scharrelen heb ik een grote fan die me constant in de gaten houd
 Afbeelding invoegen
Lilou wordt groot en prachtig
Afbeelding invoegen
 
 17-01-2017
We hebben wat meer tijd nu Lilou met de roedel meeloopt en vooral nu het zo koud is ben ik daar erg blij mee. De ene dag gaat het beter dan de andere, het trekken aan de lijn is nog echt wel een dingetje. Ze luistert prima en ook het ongecontroleerd doorhaken onder de lijnen van de andere teckels heeft ze nu door ze blijft vrijwel de hele tijd aan dezelfde kant lopen en dat is al heel wat want een teckeltje dat van links naar rechts schiet terwijl je zes lijnen in je hand hebt dat is een ramp.
Alleen het trekken... maar dat komt goed want zodra ik haar naam noem weet ze meteen wat ik bedoel het is pure enthousiasme, alle teckels hebben het gedaan Mon Ami is heel lang onze "trekdrop"genoemd. Het rare is dat hij heel oplettend is sinds Lilou meeloopt, hij let constant op mij en vaak kijkt hij me ook even aan waarschijnlijk vissend naar een complimentje wat hij natuurlijk ruimschoots krijgt onze ijverige man.
 
Soiree is een beetje down, haar loopsheid is nu een paar weken geleden en ze is duidelijk schijnzwanger. Het enige wat haar op dit moment blij maakt zijn de wandelingen, zodra we thuiskomen zoekt ze een plekje op de bank waar ze een beetje gaat liggen treuren. Erg sneu om te zien en ik probeer haar zoveel mogelijk afleiding te geven maar ze is vastbesloten om even treurig te zijn dus ik ben blij dat ze bij haar volgende loopsheid een afspraakje mag krijgen met Mon Ami.
 
Doedeltje doet het erg goed, ze zit goed in haar velletje en dat kun je ook duidelijk zien. Haar vachtje begint te glimmen en nadat ik haar tandjes heb schoongemaakt blinken die je ook tegemoet het enige probleem is nog het alleen thuisblijven dat is toch wel een probleempje tot nu toe heb ik haar gewoon meegenomen maar ze zal moeten gaan wennen dat dat niet altijd kan dus heel af en toe geef ik haar iets lekkers in de bench en doe het deurtje dicht waarna ik boven wat dingen ga doen en tot nu toe vind ze dat oké en blijft ze rustig liggen, de volgende stap is dat ik even op de koffie ga bij de buurvrouw en dus echt even weg ben.
Ze is ook weer helemaal gewend aan het verse rauwe voer in het begin gaf ik haar KVV van Carnibest maar nu eet ze ook mijn samengestelde maaltjes en ze is er gek op. Ze is ook gek met Lilou en daagt haar vaak uit om te spelen en dat laat Lilou zich geen twee keer zeggen.
 
Menu voor morgen.... 'smorgens kip en 'savonds zalm!
Afbeelding invoegen
 
Ramen wassen en dan wordt je echt goed geholpen
Afbeelding invoegen
 
Cacao troost dochter Soiree ze blijft een TOP-moeder en Oma
Afbeelding invoegen
 
Uitgespeeld even samen rusten
 Afbeelding invoegen
 

14-01-2017
Sneeuw...... we zijn getrakteerd op sneeuw.
Sinds een paar dagen hebben we afwisselend sneeuw en regen.
Dat betekent dat het 'smorgens helemaal wit is en in de loop van de dag zorgt de regen dat de sneeuw veranderd in een vieze blubber waarna de volgende morgen alles weer wit is.
De afgelopen dagen zagen de teckels er na de wandeling uit als een stelletje moddermonsters. Onze kleine buikschuivers laten zich niet tegenhouden door de vieze prut en dansen er lekker doorheen en natuurlijk moet ik mee om te zorgen dat de hele bubs weer veilig tjuiskomt!
En dat dus 2x want omdat het af en toe behoorlijk glad was zijn Lilou en Haasje thuis gebleven omdat Haasje niet zo van nattigheid houd en Lilou nog moet leren in tempo te lopen in plaats van als een kanonskogel in de lijn te gaan hangen dus na wandeling en schoonmaken van de eerste ploeg ging ik meteen weer door met ploeg 2 Haasje en Lilou.

Maar..... vandaag viel het mee, er lag sneeuw maar het was mooie droge sneeuw (voor zover die bestaat) en dus mocht Lilou vandaag toch haar debuut maken, ze heeft met de rest (maar zonder Haasje) de hele grote ronde meegelopen en het ging veel beter dan ik had gedacht.
In het begin trok ze nogal aan de lijn maar na een paar kleine correcties en even stilstaan had onze kleine meid het door, ze heeft genoten en was bekaf!!
Zojuist heb ik een ander tuigje voor haar op maat gemaakt want haar pup-tuig zat erg krap ze begint "body" te krijgen wat gaat het snel ik zie haar nog in mijn hand liggen pas geboren en zooooo klein en nu loopt ze al mee met de roedel en zie ik dat ze zowel op Soiree lijkt maar zeer zeker ook trekjes heeft van Cacao ze heeft genoten de kleine meid, je zag haar groeien toen ze voorop liep afwisselend met haar mamma en oma en beschermt door Mon Ami.
 
Weer lekker droog en schoon
Afbeelding invoegen
 
en altijd oplettend!!
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
Haasje kan zo ontzettend lief zijn, geen wandeling voor Haasje vandaag maar wel extra aandacht natuurlijk
Afbeelding invoegen 

06-01-2017
Een NIET zo'n broodje gezond!!

Vanmorgen zijn we al heel vroeg op pad gegaan het was IJSkoud maar op de terugweg werden we getrakteerd op een heerlijk zonnetje en dan ziet de wereld er zo heel anders uit daar krijg ik echt een oppepper van en de teckels ook die waren zichtbaar aan het genieten en hadden er flink de vaart in.
 
Bij thuiskomst kregen de volwassen teckels allemaal een snackje en daarna meteen Haasje en Lilou aangeliijnd ook Mon Ami mocht nog even mee voor een extra rondje. Hij is erg gesteld op Lilou en als ik met haar vertrek is hij altijd eventjes van slag dus hebben we hem vandaag maar extra verwend.
Vanaf volgende week mag Lilou mee met de volwassen teckels ze is er aan toe al zal ze wel moeten leren om niet zo te trekken aan de lijn ze lijkt wel een tornado.
Maar als het goed is zal ze binnen een paar weekjes keurig meelopen ik ga mijn best doen om haar nu van alles te leren ze is op weg naar volwassenheid en zo langzaam aan verdwijnen de pup-maniertjes en is ze nu een echte puber met af en toe lieve puber-streekjes.

Ze is war sneller en ook af en toe wat stouter dan Soiree, Soiree was een hele lieve, afwachtende en rustige pup en Lilou heeft net wat meer pit  maar het kan ook zo maar zijn dat ik wat meer door de vingers zie hoor ,ze maakt me vaak aan het lachen en dan vergeet ik haar te corrigeren of ik laat het maar even zo.
 
Dus vanmiddag heeft ze gewoon een broodje van tafel gegrist, Wil had broodjes gemaakt en ik was bezig om de kerstversiering op te ruimen, het bord werd op de salontafel gezet en plots zie ik in een flits Lilou voorbijkomen die onder de keukentafel dook en meteen hoor ik Wil roepen!!!
Dus ik kijk nog maar eventjes goed en daar zit de kleine meid met een voor haar mondje toch wel flink broodje, het beleg was al naar binnen gewerkt.
Terwijl ik keek besloot ze toch maar snel om toch het broodje in veiligheid te brengen en ik zie haar als een speer door de kamer rennen compleet met het broodje. Het was zo komisch om te zien, het verbrouwereerde gezicht van Wil en een rondrennend puber teckelmeisje met haar trofee, dat ik alleen maar kon lachen en dat heeft haar toch nog een half broodje opgeleverd de andere helft heb ik afgenomen (al lachend) dus geen correctie, ik was er gewoon niet toe in staat.

Het komt wel goed met de kleine meid, ze is erg aan me gehecht en als ik met haar praat heb ik haar volle aandacht dus de
"do's": en "don'ts" dat komt vanzelf.
 
Echte vriendjes!!!
 
Afbeelding invoegen
 

05-01-2017
Vandaag zijn de pupjes van Soiree precies 6 maanden oud wat gaat het toch snel vorig jaar om deze tijd was ik nog volop bezig om Mon Ami op te voeden en hij is nu bijna volwassen en volgend jaar om deze tijd is Lilou ook alweer bijna volwassen maar daar denk ik nog maar eventjes niet aan voorlopig is ze nog mijn pupje!
Ik heb wel het pupje vandaag geplukt, haar rugje had ik al eens gedaan maar haar hoofd en pootjes waren toen nog niet echt plukrijp maar vanmorgen was het dan zover en mocht ze op tafel.
Ze ondergaat alles ofdat het vanzelfdsprekend is en natuurlijk houden we het luchtig, een beetje plukken, veel kusjes en complimenten en af en toe een stukje kaas en dan is Lilou helemaal happy en ik ook!!
 
 Daarna had ik nog een paar klantjes die persé op tafel wilden maar of ze nu ook echt geplukt wilden worden???
Ik denk dat het meer om de complimentjes en natuurlijk de kaas ging dus allemaal kaas en verder geen gepluk meer!!

En het resultaat
 
Afbeelding invoegen 
 


  
04-01-2017
2017 is alweer vier dagen oud en eindelijk neem ik de tijd om de site bij te werken.
Het waren drukke tijden en daarbij heb ik vanaf Kerst last van een vervelende griep die maar niet wijken wil, maar vandaag voel ik me gelukkig een stukje beter.
Met 7 teckels kun je natuurlijk niet zomaar je bed induiken ze hebben recht op een goede verzorging en ook de dagelijkse wandelingen gaan gewoon door ziek of niet ziek ik zorg ervoor dat ze hun energie kwijt kunnen en vrolijk blijven.
Ondertussen is de loopsheid van Soiree weer over en bij haar volgende loopsheid mag ze weer gedekt worden en daar zal Soiree me dankbaar voor zijn want ze heeft Mon Ami het vuur aan de schenen gelegd wat wilde ze graag pupjes!!
De laatste dagen is Mon Ami erg gefocust op Lilou en ook de dames lopen aan haar te snuffen dus ik vermoed dat onze kleine meid tegen haar 1e loopsheid aanzit dus dat wordt weer opletten.... arme Mon Ami!!
Wat vliegt de tijd morgen zijn Soiree'tjes pups alweer 6 maanden oud en Lilou wordt al een echte dame. Het ongecontroleerde pup gedrag maakt plaats voor een leuke vrolijkheid en onze kleine meid danst graag de hele dag achter mij aan ze is gek op me en ik op haar natuurlijk, ze is het oogappeltje van Cacao en als ze moe is dan ligt ze het liefst bij haar oma maar ook de rest van de teckels zijn gek met haar zelfs bij Doedel kan ze een "potje" breken.
Wat een jaar hebben we gehad.... als hoogtepunt toch wel het mooie nestje van Soiree en zo mooi om te zien dat Cacao er zo van genoten heeft de rol van "oma" is haar op het lijf geschreven ze heeft ze lief gecorrigeerd als dat nodig was maar ook zo veel met ze gespeeld. En Soiree was een TOP-moedertje heel lief en zachtaardig ging ze met haar pupjes om.

En de terugkeer van Doedel in de roedel dat is ook iets om dankbaar voor te zijn, na het overlijden van Mies is het niet helemaal gelopen zoals afgesproken maar ik wist dat ze uiteindelijk weer thuis zou komen en ik denk dat dit voor Doedel het allerbeste is ze heeft zich aangepast en er zijn geen stubbelingen meer geweest tussen haar en Haasje dus hopelijk blijft het zo.

 En natuurlijk is Mon Ami uitgegroeid tot een parmantige lieve en prachtige reu en we hopen dan ook dat hij volgend jaar pappa gaat worden. Dus genoeg voornemens voor 2017.
 
Ik wil iedereen bedanken voor de lieve mails, prachtige foto's, kaarten. kadootjes en wens alle baasjes en zeer zeker al onze pupjes een gezond en gelukkig 2017
 
Afbeelding invoegen
 
Lilou 
Afbeelding invoegen

 Op een bevroren pad maar dat kan de roedel niet deren en het is echt een prachtig plaatje, Doedel geniet ervan!
Afbeelding invoegen
 
De eerste sneeuw voor Lilou!!
Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen
 

 

 24-12-2016
 
Le Grand Coeur wenst iedereen hele fijne Kerstdagen en een gezond, heel gelukkig
en mooi 2017, !!
 
Afbeelding invoegen